Nyomtatható verzió PDF formátumban

Ügyszám: Vj/062-072/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. Varga-Puskás Péter ügyvéd (Varga-Puskás Ügyvédi iroda) által képviselt Hippocampus-BRT Elektromágneses Biokommunikációs Kft. (Budapest), Eni-Med Magyarország Bioinformatikai Kft. (Budapest), és Európai Utazásinformációs Központ Szolgáltató Bt. (Budapest) ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat és megtévesztő reklám miatt indított eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy

  • a Hippocampus-BRT Elektromágneses Biokomunikációs Kft., az Eni-Med Magyarország Bioinformatikai Kft. és az Európai Utazásinformációs Központ Szolgáltató Bt. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Mobil Cell-Com, a Lenyo, a BioXLine és a L.I.F.E. System készülékekkel végzett kezelések kapcsán 2008. szeptember 1. és 2009. június 30. között adott egyes tájékoztatások tekintetében, és

  • az Európai Utazásinformációs Központ Szolgáltató Bt. a Biolabor kezelések kapcsán adott egyes tájékoztatásokban üzletfeleit megtévesztette.

A Versenytanács a Hippocampus-BRT Elektromágneses Biokomunikációs Kft.-t 5.000.000. Ft (Ötmillió), az Eni-Med Magyarország Bioinformatikai Kft.-t 2.000.000 Ft (Kettőmillió) és az Európai Utazásinformációs Központ Szolgáltató Bt.-t 500.000 Ft (Ötszázezer) bírság megfizetésére kötelezi, amely összegeket eljárás alá vontak a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül kötelesek befizetni a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára.

Jelen határozattal szemben 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresetnek van helye.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.