Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-007/2009/62.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Üstöki Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügynöki Kft. (Budapest) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban tárgyaláson kívül meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Üstöki Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügynöki Kft-nek a Tahiti Noni Juice, a Forever 365 Aloe Vera és egyes Prolong termékek egészségre ható tulajdonságairól, továbbá azok árkedvezményéről, az akciós készlet véges voltáról 2006, 2007 és 2008 év során adott egyes tájékoztatásai alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére.

A Versenytanács kötelezi az Üstöki Kereskedelmi, Szolgáltató és Ügynöki Kft-t 13.000.000.- (tizenhárommillió) forint bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított harminc napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlája javára köteles megfizetni.

A versenytanács helyreigazító nyilatkozat közzétételére kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást. Helyreigazító nyilatkozatként jelen határozat rendelkező részét és indokolásának 154. pontját kell közzétenni a Bors című lapban, két alkalommal, jelen határozat kézhezvételét követő 30 napon belül, korábbi reklámjaival azonos méretben.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított harminc napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel lehet kérni.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.