A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-19/2014. ügyszámon eljárást indított a Magyar Telekom Nyrt-vel szemben a megtévesztő reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2014. február 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított a  Magyar Telekom Nyrt-vel szemben, mert a Next Business XL, illetve a Next Business M üzleti mobildíjcsomagokat 2013 októberében és novemberében úgy népszerűsítette televízió-reklámjaiban, hogy a díjcsomagok árfeltüntetése valószínűsíthetően megtévesztő volt, mert a feltüntetett árak az adott előfizetés igénybevétele esetén a negyedik és azt követő SIM kártyákra előfizetésenként érvényesek, s ez a tény a megcélzott előfizetői kör számára csak nehezen vagy egyáltalán nem volt észlelhető.

A Magyar Telekom Nyrt. a fenti magatartásával valószínűsíthetően megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) 12. § (1) bekezdését, figyelemmel a Grt. 12. § (2) bekezdésének b) pontjára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2014. március 12.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban