A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte mind az Építő- és épületkarbantartó Zrt., valamint a WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Kft. közös, közvetlen irányításszerzését a Magyar Építő Zrt. felett, mind Szíjj László és Varga Károly közös, közvetlen irányításszerezését a Tief Terra Építőipari és Szolgáltató Kft. felett.

A Paár-csoportba tartozó WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Kft., a Szeivolt-csoportba tartozó Építő- és épületkarbantartó Zrt., valamint a Magyar Építő Zrt. közös piaci tevékenysége a magasépítés, azonban e három vállalkozás együttes piaci részesedése nem éri el a 20%-os mértéket, így az összefonódás nem jár káros versenyhatással. Az összefonódás révén megszűnik a KÖRÖSASZFALT Mélyépítő Zrt. egyedüli irányítása a Magyar Építő Zrt. felett.

A Szíjj-Varga-csoport és a Tief Terra-csoport közös piaci tevékenysége a mélyépítés és az építőanyagok kereskedelme, azonban e két vállalkozás együttes érintett magyarországi piaci részesedése nem éri el a 20%-os mértéket, így az összefonódás nem jár káros versenyhatással.

Az ügyek hivatali nyilvántartási számai:

  • Vj/125/2015. – Építő- és épületkarbantartó Zrt., WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Kft., Magyar Építő Zrt.

  • Vj/116/2015. – Szíjj László, Varga Károly, Tief Terra Építőipari és Szolgáltató Kft.

Budapest, 2016. február 25.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, Alkotmány u. 5.
tel.: (+36-1) 472-8902
fax: (+36-1) 472-8898
mobil: +3630 618-6618
e-mail: basa.andrea@gvh.hu, sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban