Nyomtatható verzió PDF formátumban

Irányításszerzést engedélyezett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte a Remobo Holdings Limited (Remobo) irányításszerzését a Schneider-Group A.S. (Schneider-Group) felett.

A kérelmező Remobo Holdings Ltd. a Penta csoport tagja, mely vállalkozás-csoport négy magyarországi árbevétellel rendelkező tagja közül csak a Mecom Group s.r.o. rendelkezik húsipari profillal. A Mecom Szlovákia legjelentősebb húsipari vállalkozása, és alá tartozik a Debreceni Csoport Kft. által összefogott húsipari profilú hazai vállalkozáscsoport.

A Schneider Group viszonylag régóta jelen van a cseh piacon, az általa irányított Masokombinát különböző húskészítmények (vörösáru, étkezési szalonnák és egyéb főtt/füstölt késztermékek, elenyésző mennyiségű szárazáru) importjából rendelkezik magyarországi árbevétellel, melyek nagy része a Lidl és Penny Market diszkontláncokon keresztül, saját márkás termékként kerül értékesítésre.

Tekintettel a felek piaci pozíciójára, mindenekelőtt arra, hogy a Penta csoporthoz köthető értékesítések arányát az összefonódás csak csekély mértékben növeli, valamint az érintett termékszegmenseken jelen lévő rivális piaci szereplőkre, a GVH álláspontja szerint nem valószínűsíthető káros versenyhatások fellépése az összefonódás következtében.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-76/2011.

Budapest, 2011. december 19.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ a sajtó számára:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu