Budapest, 2022. június 24. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szakemberei tevékeny hetet zártak Párizsban, az OECD Versenybizottságának nyári ülésszakán. Rigó Csaba Balázs, a hatóság elnöke a Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ eredményeiről számolt be a szervezetnek.

Pénteken zárult a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hagyományos júniusi versenyhete, amelynek keretében a szervezet Versenybizottsága és annak munkacsoportjai is ülés-sorozatot tartottak. A magyar versenyhatóság a tagországok hatóságait összefogó Versenybizottságban és két munkacsoportban is képviseli Magyarországot, folyamatosan részt vállalva a szervezet munkájában.

A magyar versenyhatóság az ülésszakon napirendre tűzött témakörben az EU tagállamok közül az egyik legtöbb hozzájárulással, illetve felszólalással vett részt az eszmecserében. A GVH így szakmai összefoglalókat készített hatósági tapasztalatai alapján a vevői kartellekről, a már végrehajtott fúziók szétválasztásáról, illetve a fogyasztói viselkedés-értékelések felhasználásáról szóló megbeszélésekhez, amelyeket – az ülésszakot követően – eddigi gyakorlatának megfelelően közzétesz majd a honlapján.

Az ülésszak keretében Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke ismertette az OECD Versenybizottságának a szervezettel közösen működtetett Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ elmúlt évi munkáját és eredményeit. Az oktatási központ virtuális versenyjogi szemináriumai tavaly összesen 480 résztvevőt és 45 előadót láttak vendégül, nagyban hozzájárulva a verseny fejlődéséhez a délkelet, a kelet és a közép-európai régiókban. A központ idén – a személyes részvételű képzések lehetőségének visszatértével – megújult erővel folytatja eddigi szakmai programját.

GVH Sajtóiroda