Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/030-024/2010.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Dr. Kiss Daisy & Társa Ügyvédi Iroda (eljáró ügyvéd: dr. K. D.) által képviselt TEVA Magyarország Zrt. (Gödöllő) és a dr. Koev Jordan ügyvezető által képviselt WebRep.hu Egészségügyi Kommunikációs Szolgáltató Kft. (Budapest) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - tárgyalás mellőzésével - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a TEVA Magyarország Zrt. 2008 szeptembere és 2009 májusa között fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor egyes kereskedelmi kommunikációiban valótlanul azt állította, hogy a Zuccarin elnevezésű étrend-kiegészítő készítmény csökkenti a kalóriák felszívódását és segíti a fogyást, illetőleg a készítmény "negatív kalória" tartalmára vonatkozóan valótlan állításokat tett.

A Versenytanács kötelezi a TEVA Magyarország Zrt.-t 3.000.000 Ft (Hárommillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.