Nyomtatható verzió PDF formátumban

VJ/83-17/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Kiss Tímea Orsolya által képviselt New Credit Consulting Kft. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása, illetve fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a New Credit Consulting Kft. 2008. május 5. és 2009. május 7. között a "biztos hitel gyorsan" felhívás közzététele révén a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, illetőleg fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A Versenytanács kötelezi a New Credit Consulting Kft.-t 100 000 forint bírság megfizetésére, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal bírságbevételi számlájára kell befizetni (10032000-01037557).

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalhoz benyújtandó keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.