Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj/40-51/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a dr. Udvardi György vezető jogtanácsos által képviselt Tesco-Global Áruházak Zártkörűen Működő Részvénytársaság (Budaörs) eljárás alá vont ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot és végzést.

A versenytanács határozattal megállapítja, hogy az eljárás alá vont 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. között tartott egyes akció során az Asus X51R notebook, a Hyundai DV 2X709DU DIVX-es DVD lejátszó, a "tanuló kutyus", "Az én titkos naplóm", valamint a Flóra proaktív margarin 250 g és a Kinder tejszelet vonatkozásában tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A versenytanács kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást 8.000.000 (azaz nyolcmillió) forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlájára kötelesek befizetni.

A határozat felülvizsgálata a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhető.

A versenytanács egyebekben végzéssel megszünteti a versenyfelügyeleti eljárást.

A végzés felülvizsgálata a kézhezvételtől számított 8 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhető.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.