Nyomtatható verzió PDF formátumban

Iktatási szám: Vj/78-45/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. Kemény Balázs jogi osztályvezető és dr. Király Ildikó jogtanácsos által képviselt Penny Market Kereskedelmi Kft. (Alsónémedi) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy a Penny Market Kereskedelmi Kft. a 2009. júniusi "13 éves akció" kapcsán fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor az interneten is közzétett reklámújságjában és a Penny Market üzleteknél elhelyezett plakátokon a trappista sajt vonatkozásában csalogató reklámot tett közzé.

A Versenytanács megállapítja továbbá, hogy a Penny Market Kereskedelmi Kft. a 2009. júniusi "13 éves akció" kapcsán akkor is fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor az interneten is közzétett reklámújságjában és a Penny Market üzleteknél elhelyezett plakátokon közölt maximális mennyiségtől eltérően esetenként korlátozta a fogyasztók által az egyes akciós árukból megvásárolható mennyiséget.

A Versenytanács kötelezi a Penny Market Kereskedelmi Kft.-t 30.000.000 Ft (Harmincmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.