Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-24-17/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az AVON Cosmetics Hungary Kft. (Gödöllő) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása, illetve fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az AVON Cosmetics Hungary Kft. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított a SuperShock szempillaspirál, az Anew Ultimate bőröregedést késleltető éjszakai krém, a Terhességi csíkok és narancsbőr elleni testápoló krém, a Testfeszesítő spray, a Vitalizáló nappali arckrém SPF 20, a Vitalizáló éjszakai hidratáló arckrém és az Intenzíven ívelő és hosszabbító szempillaspirál kapcsán egyes, 2007. december 24. és 2008. augusztus 17. között alkalmazott, a termékek hatásosságára vonatkozó tájékoztatásaival.

A Versenytanács megállapítja, hogy az AVON Cosmetics Hungary Kft. fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott az Intenzíven ívelő és hosszabbító szempillaspirál és az Anew Clinical ráncfeltöltő kapcsán a termékek hatásosságára vonatkozó, a 2008. szeptember 8. és 28. közötti kampány esetében alkalmazott 2008/13. számú katalógusában adott tájékoztatásaival.

A Versenytanács kötelezi az AVON Cosmetics Hungary Kft.-t 40.000.000 Ft (Negyvenmillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.