Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-102/2006/37.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Euronics Magyarország Kft. Budapest. I. rendű, a Vöröskő Kft. Veszprém II. rendű, a Bravotech Kft. Hódmezővásárhely III. rendű, az Elektro-Quality Kft. Jászberény IV. rendű eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolásának tilalma miatt indult eljárás során tartott nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a 2006. január 1. és 2006. április 10. közötti eljárási időszakban irányadó reklámújságokban a nem akciós árakból számított árkedvezmények mértékéhez kapcsolódó árfeltüntetési, valamint a vele együtt értelmezhető ÁFA-csökkentés feltüntetési gyakorlata fogyasztómegtévesztésre alkalmas.

Az ÁFA-csökkentéshez kapcsolódó kifogásolt tájékoztatási gyakorlat folytatását a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül megtiltja.

Ezt meghaladóan a jogsértés hiányát állapítja meg.

A határozat felülvizsgálatát az eljárás alá vont vállalkozások a kézbesítéstől számított 30 napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.

A fenti ügyben versenytanácsi végzés is született. Vj-102/2006/37-I.
A végzést az alábbi hivatkozásra kattintva érheti el: Nyomtatható verzió PDF formátumban