Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Ryanair Ltd-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-94/2012. ügyszámon eljárást indított a Ryanair Ltd-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. december 4-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Ryanair Ltd-vel szemben, mert 2012 júliusában és augusztusában 99 Ft-os és 49 Ft-os kezdő áron úgy hirdetett meg repülőjegyeket, mintha minden útirányban megfelelő mennyiségben elérhetőek lennének. Továbbá a www.ryanair.com weboldalon megjelent hirdetésekben nem került feltüntetésre, hogy az ajánlat csak egy útra érvényes.

Fenti magatartásával a Ryanair a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 5. pontjában, továbbá a 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. december 10.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu