Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az Üzleti Szaknévsor Reklám-szolgáltató Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-28/2012. ügyszámon eljárást indított a az Üzleti Szaknévsor Reklám-szolgáltató Kft-vel szemben megtévesztő reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. április 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított az Üzleti Szaknévsor Reklám-szolgáltató Kft-vel szemben, mert 2011. év I. félévében díjbekérő számlát és ahhoz kapcsolódó mellékletet küldött vállalkozások számára, mely melléklet az adott vállalkozásra vonatkozó információkat és szerződési feltételeket tartalmazott a saját www.uzletiszaknevsor.hu weboldalon történő megjelenítésre.

A fenti magatartással az Üzleti Szaknévsor Reklám-szolgáltató Kft. valószínűsíthetően megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.) 12. § (1) bekezdését.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. április 19.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu