A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a KV Építőipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a SEROL-BAU Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a K-RASZTER Építő Zrt., Juhász László egyéni vállalkozó és a DIAMIT Zrt. vállalkozásokkal szemben 2014. október 28-án – előzetes értesítés nélküli helyszíni vizsgálatok egyidejű megtartása mellett – versenyfelügyeleti eljárást indított.

A GVH valószínűsíti, hogy az eljárás alá vont vállalkozások a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Timpanon Vagyonkezelő Kft. (jelenlegi nevén Barcika Szolgáltató Kft.) által 2011-től kezdődően kiírt építési-kivitelezési munkákkal kapcsolatos közbeszerzések alkalmával – a beadott árajánlatok és a nyertes vállalkozás személyének előzetes egyeztetésével – az egyes tendereket egymás között felosztották.

Az eljárás alá vont vállalkozások a fenti magatartásukkal feltételezhetően megsértették a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseit.

Az előzetes bejelentés nélküli helyszíni vizsgálat lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja. A versenytörvény rendelkezései értelmében a helyszíni szemléhez előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárások lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal szintén 6 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj/86/2014.

Budapest, 2014. október 29.

Gazdasági Versenyhivatal

 

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
tel.: (+36-1) 472-8902
e-mail: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

 

Nyomtatható verzió PDF formátumban