Budapest, 2022. június 16. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és az OECD nemzetközi oktatóprogramja ezúttal az ideiglenes hatósági intézkedések témakörét járta körül egy háromnapos szemináriumon. A budapesti képzésre hazánkon kívül 11 országból érkeztek versenyhatósági szakértők.

A magyar versenyhatóság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közösen működtetett Versenyügyi Regionális Oktatási Központja újabb nemzetközi gyakorlószemináriummal folytatta tavasszal megkezdett képzési programját Budapesten.

Az oktatóközpont programján ezúttal az ún. ideiglenes intézkedések voltak terítéken. A kelet-, délkelet- és közép-európai versenyhivataloktól érkezett résztvevők a GVH és az OECD szakértőitől, illetve uniós versenyhatósági szakemberektől ismerhették meg az eljárás közbeni közérdek-biztosító intézkedések működését, elveit és versenypolitikai megfontolásait. A szeminárium – az oktatóközpont képzéseihez híven – ezúttal is együttes elemzéseken keresztül dolgozta fel a témakört, külön kiemelve az ideiglenes intézkedések lényegesebb alkalmazási kérdéseit a digitális piacokon. A résztvevők így a mindennapi hatósági munka során hasznosítható, gyakorlat-központú tudással gyarapodva térhettek haza a három napos budapesti kurzusról.

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban