Budapest, 2022. október 4. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával együttműködésben tanulmányi versenyt hirdet a visegrádi négyek joghallgatói és doktoranduszai részére. A tanulmányi versenyre jövő február végéig lehet pályázni.

A Gazdasági Versenyhivatal megújult egyetemi tanulmányi versenye idén különleges kiterjesztést kapott: a magyar nemzeti versenyhatóság ugyanis – az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalával együttműködve – nemzetközi szintre emelte a pályázatot. A versenyen a Visegrádi Együttműködés tagországaiban működő bármelyik egyetem jogi karának hallgatója és PhD doktorandusza számára nyitott a részvétel. A határidőre beérkezett pályaműveket egy nemzetközi zsűri – a négy ország versenyjog-professzoraiból álló szakembergárda – bírálja majd el.

A pályázat során a joghallgatók és a doktori iskolák hallgatói egyaránt 8-8 témakör közül választhatnak a versenyjog, illetve az alapvető jogok területéről. A dolgozatokat 2023. február 28-ig lehet benyújtani, az ünnepélyes díjátadóra pedig – az értékelést követően – Budapesten kerül sor, jövő tavasszal. A díjátadó konferencia az Összefogás az Alapjogokért Alapítvány szervezésében valósul meg. A díjazás mellett a helyezett tanulmányok szerzői publikációs lehetőséget is kapnak, ugyanis a győztes pályaművek megjelennek a Gazdasági Versenyhivatal szakmai folyóirata, a Versenytükör különszámában.

A tanulmányi pályázat részletei a Gazdasági Versenyhivatal honlapján érhetőek el: https://gvh.hu/gvh/versenykultura_fejlesztes/tanulmanyi_verseny/v4-versenyjogi-es-alapjogi-tanulmanyi-verseny/v4-versenyjogi-es-alapjogi-tanulmanyi-verseny

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban