Budapest, 2022. június 20. – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nyilvános workshop keretében vitatta meg a reklámipar szereplőivel a hatóság megújuló influenszer-marketing útmutatójának a tervezetét.

A nemzeti versenyhatóság 2017 végén publikálta influenszer marketinggel kapcsolatos gyakorlati útmutatóját, amely közérthető, a mindennapi gyakorlatban felhasználható segítséget nyújtott a jogkövető piaci szereplőknek, az így hirdető vállalkozásoknak, a közvetítő- és reklámügynökségeknek, illetve maguknak a véleményvezéreknek is.

A versenyhatóság az elmúlt hónapokban felülvizsgálta és megújította a segédanyagot, hogy az lépést tartson az eltelt időszak technológiai fejlődéséből fakadó új elvárásokkal, illetve az időközbeni versenyhivatali és bírósági döntések iránymutatásaival. A dokumentum továbbra is gyakorlat-központúan, pozitív és negatív példák bemutatásával igyekszik támogatást adni.

A versenyhatóság társadalmi konzultációt folytatott a felfrissített iránymutatásról, amely során élénk érdeklődéssel találkozott a reklámszakma oldaláról. A GVH pénteken egy nyilvános, online módon is közvetített workshop keretében vitatta meg a dokumentummal kapcsolatban érkezett javaslatokat és felvetéseket. Az eseményen a Versenyhivatal munkatársai részletesen válaszoltak a konzultáció során felmerült észrevételekre, illetve a workshop résztvevőinek kérdéseire.

A nyilvános társadalmi egyeztetések lezárulását követően a versenyhatóság várhatóan 2022 őszén teszi közzé megújult véleményvezér-útmutatóját a honlapján.

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban