Budapest, 2021. április 13. – Az idei Magyar Versenyjogi Fórum témáit napjaink versenyjogi kérdései és a 30 éve működő nemzeti versenyhatóság működésében bekövetkezett korszakváltás adta. Az online rendezvény díszvendége Varga Judit igazságügyi miniszter volt.

         A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Versenyjogi Egyesület immár negyedik alkalommal rendezte meg közösen a Magyar Versenyjogi Fórumot. Az éves szakmai konferencia ezúttal – a koronavírus-járványra tekintettel – az online térben került megrendezésre.

         Az eseményt Varga Judit igazságügyi miniszter nyitotta meg, majd Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke és Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket. A konferencián szó esett többek között napjaink meghatározó versenyjogi kérdéseiről, a GVH-ban három évtized alatt szerzett tapasztalatokról, valamint a hivatal működésében bekövetkezett változásokról.  

         Videóüzenet formában küldte el gondolatait Olivier Guersent, az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának főigazgatója, aki előadásában a versenypolitika és a holnap kihívásairól beszélt. A főigazgató méltatta, hogy Magyarország az Európai Unióban elsőként ültette át a 2019/1/EU (ECN+) irányelvet a saját jogrendszerébe. A folytatásban Tóth András, a GVH elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke a digitális piacokkal kapcsolatos tapasztalatokat osztotta meg, majd egy panelbeszélgetés foglalta össze a kartellek elleni, elmúlt 30 évnyi küzdelmet. Végezetül egy előadás keretében terítékre került a fogyasztóvédelem is, a versenyhatóság három évtizednyi gyakorlatának tükrében.

 

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban