Budapest, 2020. október 8. – Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A kooperáció elősegíti a két szervezet szakmai munkáját a tisztességes verseny megteremtése érdekében valamennyi gazdasági szektorra kiterjedően.

A Gazdasági Versenyhivatal és az Igazságügyi Minisztérium jövőbeni szakmai együttműködésről állapodott meg csütörtökön. Az együttműködési megállapodás tiszteletben tartja az Országgyűlés alá tartozó GVH működésének függetlenségét, ugyanakkor kiváló keretet ad a közös munkának, melyet a két fél a tisztességes piaci verseny feltételeinek megteremtése és társadalmi elfogadottságának növelése érdekében végez.

Az együttműködés során kiemelt jelentőséget kap az utóbbi időszak egyik legaktuálisabb, a versenyhatóság által is prioritásként kezelt témaköre: a digitális gazdasággal összefüggő tapasztalatok megosztása, melynek egyik színtere az IM által életre hívott Digitális Szabadság Bizottság.

Az együttműködés kitér emellett a nemzetközi szervezetekben, különösen az Európai Bizottság Versenyügyi Főigazgatósága keretében folyó szakmai munkával kapcsolatos koordinációra.

Mivel a versenyjog az Európai Unió egyik legfontosabb és leginkább összehangolt területe, európai ügyekért is felelős miniszterként úgy gondolom, a ma létrejött megállapodás kiemelt jelentőséggel bír mindkét intézmény számára. – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

„A GVH és az Igazságügyi Minisztérium elkötelezett a tisztességes piaci verseny érvényesítésében. A most aláírt partneri együttműködés megfelelő kereteket ad ahhoz, hogy a Versenyhivatal és a Minisztérium szakemberei legjobb tudásukat adva járuljanak hozzá a tisztességes piaci magatartás elterjesztésén keresztül a magyar emberek jólétéhez” – mondta Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke.

GVH Sajtóiroda

Nyomtatható verzió PDF formátumban