Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-59-043/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a K. T. vezérigazgató által képviselt az ATV Első Magyar Magántelevíziós Zrt. -vel (Budapest), a Dr. Kéri - Dr. Hazai Ügyvédi Iroda (Budapest) által képviselt TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. -vel (székhelye: Újlengyel), a Mr H-J. B. ügyvezető által képviselt Directa International Ltd. -vel (München), a Ms U. O. ügyvezető által képviselt NIM GmbH. -val (Köln), továbbá a Mr H-J. B. ügyvezető által képviselt Teloxx GmbH. -val (München) szemben fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított versenyfelügyeleti eljárásban nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot.

A Versenytanács megállapítja, hogy a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft. a 2008. szeptember 16. napjával kezdődő és 2008. november 7. napjával záruló időszakban az ATV-n sugárzott "Többet ésszel" című műsorban a fogyasztókkal szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

A Versenytanács 3.000.000 Ft (Hárommillió) bírság megfizetésére kötelezi a TeleMedia InteracTV Produkciós Kft.-t, amely összeget a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557 számú bírságbevételi számla javára köteles befizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételétől számított 30 napon belül a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.