Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-070-053/2009.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Stefán és Pázmándi Ügyvédi Iroda által képviselt Update Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. (Budapest) ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Update Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2008 decembere és 2009 májusa között fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor egyes kommunikációs eszközeiben valótlan állításokat tett az Update péksüteményekkel kapcsolatban.

A Versenytanács megállapítja továbbá, hogy az Update Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. 2009 februárja és májusa között akkor is fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, amikor egyes kommunikációs eszközein az "Egészség Világdíj 2009, Norbi Update" feliratot szerepeltette.

A Versenytanács kötelezi az Update Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.-t 3.000.000 Ft (Hárommillió forint) bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A döntés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.