Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-11/2009/14.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, melyben további ügyfélként részt vett az Europatika Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft. , Gyógyszertér Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft. , MIX Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. , Nyíregy-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft. , Fehérvár-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft. , Első AW Kereskedelmi 2008. Kft. , valamint Harmadik AW Kereskedelmi 2008. Kft. - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

  • A Versenytanács engedélyezi, hogy a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. irányítást szerezzen az Europatika Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft., a Gyógyszertér Gyógyszertár-üzemeltető és Szolgáltató Kft., valamint a Fehérvár-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft. felett.

  • A Versenytanács kötelezettségként előírja, hogy a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. irányítási joga révén biztosítsa, hogy a Nádorvárosi Patika Bt. a 9024 Győr, Baross G. u. 44. alatti gyógyszertárát 2009. június 30. napjáig bezárja, továbbá, hogy ezt követően ott a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt. vagy általa irányított vállalkozás gyógyszertárat ne működtessen.

  • A Versenytanács megállapítja, hogy a MIX Kereskedelmi és Vendéglátó Kft., a Nyíregy-Pharma Gyógyszerkereskedelmi Kft., valamint a Harmadik AW Kereskedelmi 2008. Kft. feletti irányítás megszerzéséhez nem szükséges a Gazdasági Versenyhivatal engedélye.

  • Felhívja a Gazdasági Versenyhivatal Költségvetési Irodáját, hogy a megfizetett eljárási díjból 1.600.000 (Egymillióhatszázezer) forintot utaljon vissza a Pharmanova Vagyonkezelő Zrt-nek a Raiffeisen Bank Zrt-nél vezetett 12001008-00351614-00200005 számú bankszámlájára.

  • A határozat felülvizsgálatát az ügyfelek a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérhetik a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.