Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-64/2008/019.

A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a METRO Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság (Budaörs) eljárás alá vont ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont a fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolására alkalmas magatartást tanúsított a 2008. január 3-9-e között érvényes Best of Metro reklámújságjában és a reklámújság internetes változatában egyes termékekkel kapcsolatban közzétett tájékoztatással.

A versenytanács kötelezi az eljárás alá vont vállalkozást 5 millió (azaz ötmillió) forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére, melyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037557-00000000 számú bírságbevételi számlájára kötelesek befizetni.

Az eljárás alá vontak a határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel kérhetik.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.