Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-170/2007/18.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Interware Internet Szolgáltató Zrt. (Budapest) ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása miatt indított eljárásban - nyilvános tárgyaláson - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az Interware Internet Szolgáltató Zrt. a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor egyes 2006. évi reklámkampányaiban nem, illetőleg nem észlelhető módon adott tájékoztatást arról, hogy a reklámozott áron történő szerződéskötés feltétele a szerződés hűségnyilatkozattal, határozott időre történő megkötése.

A Versenytanács megállapítja, hogy az Interware Internet Szolgáltató Zrt. 2007/3. és 2007/4. számú kampányaiban tett, "ADSL akár 4-szeres sebességgel", illetve "Februártól megnövelt sávszélességű ADSL csomagok, hogy még gyorsabban szörfözhess" állításai nem ütköznek a törvény rendelkezéseibe.

A határozat felülvizsgálatát az Interware Internet Szolgáltató Zrt. a kézhezvételtől számított 30 napon belül kérheti a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.