Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-171/2007/14.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Pécsi Vízműveket Működtető és Vagyonkezelő Zrt. (Pécs) ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indított versenyfelügyeleti eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított azzal, hogy:

  • 2007. július 17-én és 2007. augusztus 13-án a gazdálkodó szervezeteknek is megküldött leveleiben, valamint a honlapjára 2007. július 25-én és 2007. augusztus 2-án feltett tájékoztatóiban azt állította, hogy 2007. augusztustól kizárólagosan végezheti a települési folyékony hulladék rendszeres begyűjtését, elszállítását és kezelését Pécsett; továbbá

  • honlapjára feltett, a Dunántúli Napló 2007. július 14-i számában megjelent "Szippantás: nagy változások" című cikket, melyben az szerepelt, hogy "Pécsett augusztus 1-jétől kizárólagosan a Pécsi Vízmű végezheti majd ezt a szolgáltatást."

A határozat felülvizsgálatát az eljárás alá vont vállalkozás a kézbesítéstől számított harminc napon belül kérheti a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatalnál benyújtandó keresettel.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.