Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-75/2007/22
Ikt.sz: Vj-75/2007/20.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a British Airways Plc. (Waterside Harmondsworth) eljárás alá vont vállalkozás ellen fogyasztók tisztességtelen befolyásolása miatt indult eljárás során tartott nyilvános tárgyaláson meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács megállapítja, hogy az eljárás alá vont a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított

  • (i)

    azzal, hogy a 2006. április-májusi London promóciója, illetve a 2006. szeptemberi és 2007. januári Dream Flights promóciói során elhangzott rádiós reklámjaiban elmulasztotta felhívni a figyelmet arra, hogy a feltüntetett jegyárak nem tartalmazzák a járulékos díjakat és költséget, illetve

  • (ii)

    a 2006. februári "London közelebb van, mint gondolná" promóciója során alkalmazott city-light plakátjain, illetve a 2007. január-márciusi reklámakciója során alkalmazott világító óriásplakáton a fogyasztó számára nem adott megfelelő tájékoztatást a jegyárakra vonatkozóan.

A Versenytanács kötelezi az eljárás alá vontat 5 millió Ft, azaz ötmillió forint bírság megfizetésére, amelyet a határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül a Gazdasági Versenyhivatal 1003.2000-0103.7557-0000.0000 számú bírságbevételi számla javára köteles megfizetni.

A Versenytanács megállapítja továbbá, hogy az eljárás alá vont a vizsgált reklámkampányok nyomtatott sajtóban és interneten megjelent hirdetései tekintetében során nem tanúsított a törvénybe ütköző magatartást.

A határozat felülvizsgálatát a kézhezvételtől számított 30 napon belül a Fővárosi Bíróságnak címzett, de a Versenytanácsnál benyújtható vagy ajánlott küldeményként postára adott keresettel lehet kérni.

Indokolás

A határozat indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.