Nyomtatható verzió PDF formátumban

Vj-152/2006/86.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Budapesti Értéktőzsde Zrt. (Budapest) ellen versenykorlátozó megállapodás és összehangolt magatartás miatt folyó versenyfelügyeleti eljárásban a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Tpvt.) alapján - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

végzést

A Versenytanács az eljárást megszünteti, egyben kötelezi az Budapesti Értéktőzsde Zrt.-t az alábbi kötelezettségvállalásainak teljesítésére:

  • Az egyszeri belépési díj mértéke bármely szekcióba belépni kívánó számára 2008. augusztus 1-től szekciónként nettó 10 millió Ft-ra módosul, mind a szekciótagsággal már rendelkezők, mind az újonnan szekciótagságot szerezni kívánók számára.

  • Amennyiben valamely új belépni kívánó leendő szekciótag három szekció vonatkozásában kíván szekciótagságot szerezni, és megfizeti ezen szekciók egyszeri belépési díját, azaz összesen nettó 30 millió Ft-ot, úgy a negyedik szekció vonatkozásában egyszeri belépési díj megfizetése nélkül szerezhet tagságot.

  • A régi díjstruktúra alapján a 30 millió Ft összegű egyszeri belépési díjat már megfizetett szekciótag(ok) bármely szekcióba további díjfizetés nélkül beléphetnek.

A végzéssel szemben annak közlésétől számított nyolc napon belül a Fővárosi Bírósághoz címzett, de a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsánál benyújtandó jogorvoslati kérelem terjeszthető elő.

Indokolás

A végzés indokolás részét a Nyomtatható verzió PDF formátumban hivatkozásra kattintva érheti el.