Vj-110/2003

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Magyar Távközlési Rt. kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban - melyben további ügyfélként résztvett a ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató Rt. - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács az eljárást megszünteti.

Kötelezi a Magyar Távközlési Rt-t, hogy a határozat kézbesítését követő 15 napon belül fizessen meg további hárommillió forint eljárási díjat a Gazdasági Versenyhivatal 10032000-01037571. számú eljárási díjbevételi számlájára.

E határozat ellen jogorvoslatnak helye nincs.

Indoklás

A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló, módosított 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Tpvt.) 68. § (5) bekezdése értelmében az eljárást meg kell szüntetni, ha a kérelmező az eljárás megindítására irányuló kérelmét visszavonja.

A Tpvt. 62. § (1) bekezdése szerint az eljárásnak a 68. § (5) bekezdése alapján történő megszüntetése esetében az eljárási díj felét kell megfizetni. A jelen eljárás tekintetében az érdemi határozatot a Tpvt. 63. § (3) bekezdés b) pontja alapján kellett volna meghozni, mely esetben a Tpvt. 62. § (1) bekezdése szerint az eljárási díj tízmillió forint, melynek fele ötmillió forint terheli a kérelmezőt. Miután a kérelmező előzetesen már lerótt kétmillió forintot, ezért a Versenytanács további hárommillió megfizetését írta elő.

A 68. § (5) bekezdése szerinti határozat esetében a Tpvt. nem biztosít jogorvoslati lehetőséget.

Budapest, 2004. január 29.