Vj-144/2001/42

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanács a

  • -

    Kraft Foods International Inc. I. rendű; valamint

  • -

    Kraf Foods Hungária Kft. II. rendű

kérelmező összefonódás engedélyezése iránti kérelmére indult eljárásban, melyben ügyfélként részt vett a Stollwerck Budapest Édesipari és Ingatlanhasznosító Kft. (Budapest) - tárgyaláson kívül - meghozta a következő

határozatot

A Versenytanács az eljárást megszünteti.

Felhívja a Gazdasági Versenyhivatal Költségvetési és Munkaügyi Irodáját, hogy a megfizetett eljárási díjból 1.000.000 (Egymillió) forintot utaljon vissza a Kraft Foods Hungária Kft-nek az ING Bank Rt-nél vezetett 13700016-01463015 számú bankszámlájára.

E határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Indoklás

A kérelmezők a Stollwerck Budapest Édesipari és Ingatlanhasznosító Kft feletti irányítás megszerzésének engedélyezése iránti kérelmet visszavonták. Ezért a Versenytanács az eljárást a 2000. évi CXXXVIII. törvénnyel módosított, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (a továbbiakban: Tpvt.) 68. § (5) bekezdése alapján megszüntette.

A megfizetett eljárási díj fele (Egymillió forint) a Tpvt. 62. § (1) bekezdése alapján a kérelmezőnek visszajár.

A határozattal szemben nincs helye jogorvoslatnak, mert a Tpvt. 77. § (1) bekezdése alapján nem minősül érdemi határozatnak, és arra a Tpvt. 82. § szerinti külön jogorvoslat sem vonatkozik.

Budapest, 2002. július 2.