Vj-129/1997/23

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. Bauer Ferenc ügyvéd (1165 Budapest, Újszász u. 45/B. D. épület III. lépcsőház IV. em. 2.) által képviselt Digitel 2002 Rt. (2151 Fót, Szt. Benedek u. 15.) alatti eljárás alá vont vállalkozás ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt indult eljárásban - tárgyaláson kívül - meghozta az alábbi

határozatot

A Versenytanács az eljárást megszünteti.

E határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Indoklás

A Gazdasági Versenyhivatal által hivatalból indított versenyfelügyeleti eljárásban a Versenytanács az 1997. december 18-án megtartott tárgyaláson elrendelte az eljárás 3 hónapig tartó szünetelését, mivel a vizsgált - erőfölénnyel való visszaélés - magatartást az eljárás alá vont vállalkozás rövid ideig tanúsította, továbbá vállalta, hogy a magatartás folytatásától tartózkodik, és a megemelt szolgáltatási díjat visszatéríti az érintett fogyasztók részére.

A lefolytatott utóvizsgálat megállapította, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a vállalt kötelezettséget teljesítette és javasolta az eljárás megszüntetését.

Fentiek alapján a Versenytanács az 1996. évi LVII. törvény 76. § (3) bekezdés c) pontja értelmében a rendelkező rész szerint határozott.

Budapest, 1998. március 19.

Vérné dr. Labát Éva sk. előadó
dr.Bodócsi András sk.
dr. Kállai Mária sk.
Kis Lászlóné