Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Telenor Magyarország Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-78/2012. ügyszámon eljárást indított a Telenor Magyarország Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. október 8-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Telenor Magyarország Zrt-vel (Telenor) szemben, mert a Monte Slider kampányban nem nyújtott megfelelő tájékoztatást arról, hogy a Samsung Monte Slider készülék mikor vihető el 0 forintért. Továbbá a Praktikum Ász Expressz csomagok népszerűsítése alkalmával nem teljes körűen tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy a 7500 forint extra beszélgetés csak a 15 000 forintos feltöltőkártya használata esetén értendő, amennyiben a csomag aktiválása után legalább 3000 forintot feltölt a fogyasztó, s a hívások csak hálózaton belül érvényesek.

Fenti magatartásával a Telenor a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. október 16.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu