Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-67/2012. ügyszámon eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. augusztus 31-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt-vel (Vodafone) szemben egyrészről azért, mert a BlackBerry kampányban feltételezhetően megtévesztő tájékoztatást nyújtott a BlackBerry 9300 és a BlackBerry 8520 készülék 1 Ft-ért való elérésével, valamint a Blackberry készülékek megvásárlása esetén a meghatározott összegű havidíjért kapott meghatározott összegű beszélgetés felhasználhatóságával kapcsolatban, másfelől pedig a Feltöltés jutalompercekkel kampányban valószínűsíthetően megtévesztő tájékoztatást nyújtott a meghatározott összegű feltöltésért kapott meghatározott összegű beszélgetés felhasználhatóságát illetőn.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont 2012 áprilisában induló Feltöltés jutalompercekkel kampány és a 2012 májusában induló BlackBerry kampány, illetve a kampányokban alkalmazott valamennyi reklám/kommunikáció vizsgálatára.

A Vodafone fenti magatartásával a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdésének a)-c) pontjaiban és a 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. szeptember 17.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Gondolovics Katalin
sajtószóvivő
Cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
Levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
Tel.: (+36-1) 472-8902
Email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
Tel.: (+36-1) 472-8851
Email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu