Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-25/2012. ügyszámon eljárást indított az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2012. április 5-én versenyfelügyeleti eljárást indított az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt-vel (Aldi) szemben, mert a 2011. december 29. és 2012. január 4. között érvényes akciós újságjában kupon felhasználásával meghirdetett "TEVION külső merevlemez, 2 TB" termék nem volt kellő mennyiségben elérhető az akció végéig a fogyasztók számára. A számos üzletben tapasztalt készletezési problémákkal kapcsolatos jelzések alapján az Aldi valószínűsíthetően alapos okkal feltételezhette volna az áruk szolgáltatásának nehézségeit.

Fenti magatartásával az eljárás alá vont vállalkozás a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (4) bekezdése szerinti melléklete 5. pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2012. április 17.

Gazdasági Versenyhivatal

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu