Nyomtatható verzió PDF formátumban

Nemzetközi szeminárium versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) által közösen megalapított OECD - Magyar Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ 2010. február 12-13-án nemzetközi szemináriumot rendez versenyjoggal foglalkozó európai bírók számára.

A kétnapos program kimondottan bírák számára nyújt lehetőséget a közösségi versenyjog kevésbé ismert részeinek megismerésére, valamint az ezekkel kapcsolatos tapasztalataik megvitatására. A szeminárium legfontosabb célja, hogy ismertesse a bírókkal az állami támogatásokkal kapcsolatos hatályos Európai Uniós joganyagot, illetve a vonatkozó eljárásokat, valamint az Európai Bíróságok által hozott ítéleteket. Az állami támogatások területén érvényesülő magánjogi jogérvényesítési lehetőségek külön figyelmet kapnak a rendezvény során. A bírák nemcsak előadásokat hallgathatnak, hanem lehetőségük lesz aktív beszélgetésekre, eszmecserékre, valamint részt vehetnek egy próbaperben is, ahol egy képzeletbeli ügyön keresztül mutatják be számukra a leggyakrabban felmerülő jogi problémákat. Emellett a résztvevőknek lehetőségük nyílik személyes kapcsolatokat építeni más országok bíráival, illetve megoszthatják személyes tapasztalataikat a kollégákkal.

Az előadók versenyjoggal foglalkozó gyakorlati és elméleti szakemberek, akik különböző országok különböző intézményeiből érkeznek.

Budapest, 2010. február 05.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ a sajtó számára:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu