Meghívó

Simon Bishop és Mike Walker

Az európai közösségi versenyjog közgazdaságtana

Alapfogalmak, alkalmazások és mérési módszerek

A Gazdasági Versenyhivatal, valamint annak Versenykultúra Központja nevében ezúton meghívom Önt Simon Bishop és Mike Walker: Az európai közösségi versenyjog közgazdaságtana. Alapfogalmak, alkalmazások és mérési módszerek című könyve magyar nyelvű kiadásának bemutatójára.

A könyvet a mű egyik lektora, dr. Csorba Gergely ismerteti meg az érdeklődőkkel, majd a kötetet közgazdasági oldalról dr. Bara Zoltán, a jogász szemével dr. Tóth Tihamér mutatja be.

A könyvbemutató időpontja: 2011. november 22. (kedd) 15 óra

Helyszíne: Közép-európai Egyetem épületének Auditorium terme

(Budapest, V. Nádor u. 9.)

A Versenykultúra Központ egyik célkitűzése, hogy a korszerű versenypolitikai és versenyjogi vonatkozású szakirodalom magyar nyelven is elérhetővé váljon. Ez a mű már a negyedik a magyar nyelvre lefordított könyvek sorában. Témája nem kifejezetten a versenypolitika vagy a versenyszabályozás, hanem a versenyjog mögött meghúzódó közgazdasági alapelvek, elemzési módszerek, illetve a közgazdaságtan versenypolitikában betöltött szerepe. A Versenykultúra Központnak meggyőződése ugyanis, hogy a közgazdaságtan a versenyjog elválaszthatatlan része. Az eredeti mű 2010-ben jelent meg a Sweet&Maxwell gondozásában, eredeti címe: The Economics of EC Competiton Law. Concepts, application and measurement.

Kérem, hogy részvételi szándékát Baráth Erika munkatársamnak e-mailben ( BARATH.Erika@gvh.hu ) az alábbi jelentkezési lap visszaküldésével legkésőbb 2011. november 17. (csütörtök) 16 óráig jelezni szíveskedjék.

Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk!

Budapest, 2011. október 27.

Tevanné dr. Südi Annamária
főtitkár, a GVH VKK vezetője

Könyvborító

Meghívó (61 KB) Jelentkezési lap (62 KB)