A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2024. június 27-én rendezi meg a Magyar Compliance Akadémia (MCA) rendezvénysorozat negyedik konferenciáját. A konferencia a közigazgatási bíráskodás és a versenyjog fő kapcsolódási pontjaira fókuszál majd, a többi között a közvetett bizonyításra és a bírságplafon értelmezésére is. 

A Gazdasági Versenyhivatal a tiszta piaci verseny megőrzése és erősítése érdekében indította útjára a Magyar Compliance Akadémiát február 15-ei nyitórendezvényével. Az első konferencia a 2023-as év kihívásait, és a megfelelés versenyképességben elfoglalt szerepét járta körül. Azt ezt követő kettő esemény a kartelljog hazai fejlődését és a kartellezők „jogvédelmét” vette górcső alá.

A nemzeti versenyhatóság „A közigazgatási bíráskodás hatása az európai versenyjog hatásos érvényesülésére Magyarországon”címmel rendezi meg az MCA negyedik eseményét. A konferenciát Dr. Bak László, a GVH elnökhelyettese nyitja meg, és előadást tart Dr. Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, illetve Dr. Tóth András, a GVH Versenytanácsának elnöke is. A rendezvény keretében tartott panelbeszélgetésen hazai hatósági szakemberek, bírák és szakértők vitatják meg a témakör részleteit.

Az előadások, illetve a panelbeszélgetés keretében a résztvevők mélyebb rálátást kaphatnak a többi között a közérdek-érvényesítés hatékonyságának kérdésére és annak határaira, az Európai Unió versenyjogának hazai érvényesülésére, az egyes eljárási jogok eltérő tagállami értelmezésének lehetséges előnyeire és hátrányaira, és a jogalkotó szerepére az egyes uniós és tagállami jogértelmezések közötti eltérések feloldásában.

A rendezvény időpontja: 2024. június 27. 15:00 óra

A program, illetve a rendezvény további részletei a GVH honlapján elérhetőek.