Magyarországot érte a szakmai megtiszteltetés, hogy házigazdája lehet a világ versenyhatóságait tömörítő Nemzetközi Versenyhálózat (ICN) éves konferenciájának. A Gazdasági Versenyhivatal több mint 130 ország versenyjogi szakembereit várja az online rendezvényre 2021. október 13-15. között.

Az esemény honlapja az alábbi címen érhető el:

https://icn2021budapest.hu

A versenyhatósági világkonferenciák egyik hagyománya, hogy a vendéglátó ország egy-egy speciális szakmai projekttel készül a rendezvényre. A Gazdasági Versenyhivatal, idei házigazdaként, a fenntartható fejlődés és a versenyjog összefüggéseit választotta különleges projektjének témájául. A munka első alkalommal mérte fel globális szinten a versenyhatóságok és tanácsadó cégek körében a versenyjogi jogérvényesítés környezeti fenntarthatósági szempontjait, különös tekintettel a versenykorlátozó megállapodásokra. A felmérés keretében világszerte 52 versenyhivatal és 41 tanácsadó szervezet töltötte ki a projekthez kapcsolódó kérdőívet. Az adatok elemzése után a magyar versenyhatóság szakértői egy tanulmányban számolnak be az eredményekről.

Bővebb információ a felmérésről angol nyelven:

Special project for the 2021 ICN Annual Conference: Sustainable development and competition law

 

Megtekinthető a 2021. évi ICN konferencia meghívó kisfilmje:

Magyar és angol nyelvű felirattal megtekinthető a Gazdasági Versenyhivatal 2021. évi ICN konferenciára készített promóciós kisfilmje:

Találkozunk Budapesten – A 2021. évi ICN konferencia promóciós kisfilmje magyar felirattal

Találkozunk Budapesten – A 2021. évi ICN konferencia promóciós kisfilmje angolfelirattal