A Gazdasági Versenyhivatal vezetői

RigóCsaba.jpg

Rigó Csaba Balázs Elnök

Rigó Csaba Balázs 1965. január 1-én született Salgótarjánban. Az ELTE-n diplomázott programtervező matematikusként. Szakközgazdászként másoddiplomázott a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, közbeszerzési menedzser szakértői képesítést szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, majd egyetemi szakközgazdászként diplomázott a Budapesti Corvinus Egyetem angol nyelvű MBA szakán. Pályáját az olajiparban kezdte, majd szoftverfejlesztőként tevékenykedett. 2002-től 2010-ig önkormányzati képviselő volt Zalaegerszegen, ahol a város Gazdasági Bizottságát és Közbeszerzési Testületét vezette. 2010-től a Közbeszerzési Hatóság Tanácsának tagja, 2012-től a hatóság alelnöke. 2011-től a Zala Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, 2015-2020-ig a Közbeszerzési Hatóság elnöke. 2020. április 15-től vezeti a Gazdasági Versenyhivatalt. 2021. november 18-ától a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság keretében működő Koncessziós Tanács alelnöke. A Pannon Egyetemen gazdaságpolitikát, az ELTE szakjogász képzésében pedig közbeszerzést oktatott, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem vendégelőadója.

DrTóthAndrás.jpg

Dr. Tóth András Elnökhelyettes, a Versenytanács elnöke

Habilitált egyetemi docens, a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara Közigazgatási és Infokommunikációs Tanszékének tanszékvezető-helyettese. 2002-2007 között a Gazdasági Versenyhivatal munkatársa. 2007-ben csatlakozott egy amerikai ügyvédi irodához, melynek brüsszeli és budapesti irodájában dolgozott. 2010-től a GVH elnökhelyettese, egyúttal a Versenytanács elnöke. A GVH tudományos lapjának a Versenytükörnek a főszerkesztője, a European Networks Law and Regulation Quarterly valamint a Public Governance, Administration and Finances Law Review szerkesztőbizottságának tagja.

DrBakLászló.jpg

Dr. Bak László Elnökhelyettes

2004-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. 2009-ben jogi mesterfokozatot szerzett a müncheni Ludwig-Maximilians-Universität jogi karán, majd 2014-ben elvégezte a King’s College London Egyetem versenyjogi posztgraduális képzését. 2010-ben, ügyvédi tevékenységének befejezését követően kezdte pályafutását a GVH-ban, ahol több szervezeti egységen, különböző munkakörben szerzett tapasztalatokat: kezdetben kabinetfőnökként dolgozott, 2014-től a GVH bírósági képviseletét irányította, 2015 márciusa óta pedig a Jogi Irodát vezette. 2016. novemberétől a Gazdasági Versenyhivatal elnökhelyettese.

DrSiposAttilav2.jpg

Dr. Sipos Attila Főtitkár

Dr. Sipos Attila 1988. október 25-én született Dunaújvárosban. Felsőfokú tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának hallgatójaként kezdte, ahol 2012-ben jogász szakon szerzett diplomát. Jogi tanulmányai során a Bűnügyi Tudományok egyetemi szakmodul teljesítéséért oklevelet vett át. 2020-ban a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán jogász-közgazdász posztgraduális egyetemi szakirányú képzésen jogász-közgazdász szakképzettséget szerzett.

Pályáját a versenyszférában kezdte, ahol különböző gazdasági társaságoknál látta el feladatait vállalati jogász, majd közbeszerzési jogi vezető beosztásokban. Hét év versenypiaci tapasztalatszerzést követően az államigazgatásban helyezkedett el, ahol a Közbeszerzési Hatóság főtitkári jogi tanácsadójaként, később a szervezet Elnöki Kabinetének kabinetvezetőjeként tevékenykedett.