A hazai versenyjog legjelentősebb eseményére több mint 200 ügyvéd, bíró, vállalati és hatósági szakember, illetve sajtóképviselő regisztrált.

A konferencia – hagyományainak megfelelően – ezúttal is a versenyjog színterét leginkább foglalkoztató témákat járta körül előadások és panelviták segítségével. A diskurzust mások mellett Mirta Kapural, a Horvát Versenyhivatal elnöke, Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke, Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke, Tóth András, a GVH elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke, Kupecki Nóra, az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Richard Whish, a világ egyik legelismertebb versenyjogi jogtudósa segítették. Az idei fórum főbb témáit a kartellek és egyéb horizontális (azonos piacszintű szereplők közötti) megállapodások, valamint egyes fogyasztóvédelmi típusú kérdések adták – így az árkommunikáció fogyasztói viselkedésre kifejtett hatásai, illetve a digitális piacok megfelelési és önszabályozási kérdései.

„Hazánkban sok szakember dolgozik a tisztességes piaci versenyért. Bírók, kormánytisztviselők, hatósági szakemberek, ügyvédek, egyesületek és még sorolhatnám, hogy ki mindenki munkálkodik a fogyasztók védelme érdekében. Ők valamennyien egy szakmai közösséget alkotnak. Minden közösségnek szüksége van párbeszédre, a versenyjoginak is.” – mondta az eseményt megnyitó beszédében Rigó Csaba Balázs, a GVH elnöke.

"Most különös aktualitása és jelentősége van ennek a szakmai párbeszédnek, mivel a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben a piac szereplői számos olyan kihívással szembesülnek, amelyekre válaszokat és megoldásokat kell találniuk. Ezeknek a piaci reakcióknak azonban jogszerűeknek kell lenniük, meg kell felelniük a versenyjogi elvárásoknak." - hangsúlyozta köszöntőjében Hegymegi-Barakonyi Zoltán, a Magyar Versenyjogi Egyesület elnöke.