Immár 19. képzési évét kezdte meg a Gazdasági Versenyhivatal és az OECD közös Versenyügyi Regionális Oktatási Központja. Az év első nemzetközi oktatószemináriumára – amely az összefonódás-ellenőrzés témakörével foglalkozik – összesen 20 országból érkeztek Budapestre előadók és résztvevők.

Tóth András, a GVH elnökhelyettese, a Versenytanács elnöke nyitóbeszédével vette kezdetét a magyar versenyhatóság és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) közösen működtetett Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központjának (ROK) idei első oktatószemináriuma. Az oktatóközpontot a hatóság 2005 óta működteti közösen az OECD-vel azzal a céllal, hogy a két szervezet szakmai hátterére építve támogatást nyújtson a versenyjog és a versenypolitika területén, elsősorban a kelet-, délkelet- és közép-európai országok versenyhatóságai számára.

Az idei szemináriumsorozat „Összefonódás-ellenőrzés a bizonytalan időkben” című nyitórendezvénye a fúziós versenyjogi eljárások kárelméleteire, az alapvető közgazdasági elemzési módszerekre, a vizsgálati lépésekre és a hatékony hatósági beavatkozásokra összpontosít. A három napos program résztvevői a GVH és az OECD-tagországok fúzióellenőrzési szakértőitől sajátíthatják el a szakterület tapasztalatait, különös tekintettel az innováció szempontjainak figyelembevételére az összefonódások ellenőrzése során. A meghívott versenyjogi szakemberek ezúttal is esettanulmányok és hipotetikus ügyek közös megvitatásával segítik a résztvevőket a bemutatott módszerek gyakorlati megértésében és alkalmazásában.

Bővebb információk a képzési központ tevékenységéről a Gazdasági Versenyhivatal, illetve a Versenyügyi Regionális Oktatási Központ honlapján érhetőek el.