A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni jogellenes összehasonlító reklám tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást az Unilever Magyarország Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. június 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított az Unilever Magyarország Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a 2015 februárjától kezdődően sugárzott televíziós reklámjaiban a Rexona Invisible Black+White elnevezésű termékét a Nivea Invisible for black & white elnevezésű termékkel valószínűsíthetően nem tárgyilagosan hasonlította össze, és ezzel valószínűsíthetően megsértette a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 10. § b) pontját.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-57/2015.

Budapest, 2015. július 8.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban