A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a gyógyszertárból vény nélkül kiadható gyógyszerek reklámozására vonatkozó szabályok feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Sager Pharma Szolgáltató Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. június 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Sager Pharma Szolgáltató Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a Seractil Dolo 300 mg filmtabletta elnevezésű gyógyszert akként népszerűsítette, hogy a Seractil Dolo filmtablettával az ibuprofen hatóanyagnak csak az aktív része kerül a szervezetbe, így azonnal működésbe lép”, amely állítás valószínűsíthetően nincs összhangban a termék alkalmazási előírásában foglaltakkal.

Fenti magatartásával a Sager Pharma Szolgáltató Kft. valószínűsíthetően megsértette a biztonságos és gazdaságos gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás, valamint a gyógyszerforgalmazás általános szabályairól szóló 2006. évi XCVIII. törvény (Gyftv.) 17. § (1) bekezdésének d) pontjában foglaltakat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-46/2015.

Budapest, 2015. június 30.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban