A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Medimprove Marketing Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. május 8-án versenyfelügyeleti eljárást indított a Medimprove Marketing Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mert az észlelte, hogy a cég az Alpecin elnevezésű termékcsalád népszerűsítése során valószínűsíthetően nem kellően megalapozottan tett közzé a termék hatékonyságára vonatkozó állításokat, így különös tekintettel az alábbi állításokra:

  • A koffein megvédi a hajhagymákat a káros hatásoktól. Védelem hiányában a növekedési fázisok lerövidülnek, és ez korai hajhulláshoz vezet. A koffein helyreállítja a növekedési fázisokat, elősegítve ezzel a hajnövekedést akár idősebb korban is.

  • A hajszálakon keresztül eljut a hajhagymákhoz, ahol megtelepedve hosszú távú, akár 24 órás hatást fejt ki. Ez előidézi a hajhagymák folyamatos növekedését.

  • Előzze meg a hajhullást.

  • Fokozza a hajhagymák aktivitását

  • Az örökletes hajhullás sem akadály!

  • Felfrissíti a haj természetes színét, árnyalja az ősz hajszálakat.

  • Dopping a hajnak. Amikor a haj elkezd ritkulni egyre több férfi választja az Alpecin Koffein sampont. Hajmosás során az Alpecin Koffein behatol a hajhagymákba. Dopping a hajnak! Csak a hajnak.

A Medimprove Marketing Szaktanácsadó és Szolgáltató Kft. fenti magatartásával a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-39/2015.

Budapest, 2015. május 21.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban