A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a HIPPOCAMPUS-BRT Elektromágneses Biokommunikációs Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. június 10-én versenyfelügyeleti eljárást indított a HIPPOCAMPUS-BRT Elektromágneses Biokommunikációs Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy az eljárás alá vont vállalkozás a LENYO márkanév alatti termékek ‑ LENYO Cell Com, LENYO Sano Center, LENYO Mobil, LENYO Fractal, LENYO Fractal Meridian, LENYO Lux, LENYO Harmony, LENYO Sport, LENYO Child, LENYO Fitness, LENYO Newborn, LENYO Office, LENYO Sleep, LENYO Woman, LENYO yoga, LENYO Mobile (Lady, Prevention, Sport, Travel) ‑ népszerűsítése során alkalmazott kereskedelmi kommunikációjában valószínűsíthetően nem kellően megalapozott gyógyhatásokat és egészségre ható állításokat jelenített meg.

Fenti magatartásával a HIPPOCAMPUS-BRT Elektromágneses Biokommunikációs Kft. valószínűsíthetően megsértette a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat az Fttv. mellékletének 17. pontja és az Fttv. 6. § (1) bekezdés b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: Vj-45/2015.

Budapest, 2015. június 26.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban