Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult az Allegroup.hu Kft-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-22/2011. ügyszámon eljárást indított az Allegroup.hu Kft-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. március 21-én versenyfelügyeleti eljárást indított az Allegroup.hu Kft-vel szemben, mert a 2010. október 20. és 2010. november 25. között meghirdetett "Yuki a Föld körül" elnevezésű promóciós játéka kapcsán folytatott kereskedelmi gyakorlata megtévesztheti a fogyasztókat, mivel a játékban való részvétel és a nyerés feltételeiről nyújtott tájékoztatás hiányos, megtévesztő információkat tartalmazott.

A fenti magatartással az Allegroup.hu Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) 6. és 7. §-aiban foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. március 29.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu