Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyhivatali eljárás indult a CAINE AND WIGMORE Publishing LTD-vel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-13/2011. ügyszámon eljárást indított a CAINE AND WIGMORE Publishing LTD-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt.

A GVH 2011. február 28-án versenyfelügyeleti eljárást indított a CAINE AND WIGMORE Publishing LTD-vel szemben, mert az általa forgalmazott "Advanced Thread Vein Formula" és a "Mágneses Karkötő" elnevezésű termékek népszerűsítése során betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó tulajdonságokat állított, és ezzel a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 17. pontjában, továbbá az Fttv. 6. § (1) bekezdésének bg), bj) pontjaiban foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás kiterjed az eljárás alá vont vállalkozás fenti termékek értékesítésére vonatkozó 2009. janiár 1. és 2011. január 1. közötti teljes tájékoztatási gyakorlatára.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Budapest, 2011. március 28.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
GONDOLOVICS Katalin
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: (+36-1) 472-8902
email: sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu