Nyomtatható verzió PDF formátumban

Versenyfelügyeleti eljárás indul a Miskolci Hőszolgáltató Kft. ellen engedélykérés elmulasztása miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Vj-073/2009 ügyszámon eljárást indított a Miskolci Hőszolgáltató Kft. ellen a vállalkozások összefonódásához való engedélykérés elmulasztása miatt.

A GVH versenyfelügyeleti eljárást indított 2009. június 3-án a Miskolci Hőszolgáltató Kft. (MIHŐ Kft.) ellen a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt.) 67. § (3) bekezdés és 70. § (1) bekezdés együttes alkalmazásával annak vizsgálatára, hogy az eljárás alá vont vállalkozások elmulasztottak-e engedélyt kérni a MIFŰ Miskolci Fűtőerőmű Kft. (MIFŰ Kft) feletti irányítás megszerzéséhez.

A GVH észlelte, hogy a MIHŐ Kft. tulajdon- és irányítási jogot szerzett a MIFŰ Kft. felett. A versenyhatóság vélelmezi, hogy a MIHŐ Kft. és a MIFŰ Kft. között a Tpvt. 23. § (1) bekezdés b) pontja szerinti összefonódás jött létre. A Tpvt. 24. §-ában meghatározott feltételek teljesülése esetén a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélyét kell kérni; az engedély a Tpvt. 29. §-a szerint szükséges a vállalkozásoknak a Tpvt. 24. §-a szerinti összefonódását eredményező szerződés létrejöttéhez.

A versenytörvény alapján az eljárás befejezésének határideje 180 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - egy alkalommal legfeljebb 60 nappal meghosszabbítható.

Budapest, 2009. június 26.

Gazdasági Versenyhivatal
Kommunikációs Csoport

További információ:
Mihálovits András
Gazdasági Versenyhivatal
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1245 Budapest, 5. Pf. 1036
tel: +36-30 618-6618
email: Mihalovits.Andras@gvh.hu
http://www.gvh.hu