A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-vel szemben.

A GVH 2015. december 15-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-vel szemben (Vodafone), mert azt észlelte, hogy a vállalkozás a 2015 októberétől közzétett Vodafone Family tarifacsomag népszerűsítésekor valószínűsíthetően elhallgatta, illetve homályos, félreérthető vagy időszerűtlen módon bocsátotta rendelkezésre a tarifacsomag igénybevételének lényeges feltételeit, többek között azt, hogy

  • a Vodafone Family tarifacsomag kereskedelmi kommunikációjában használt család fogalmat meghatározott tartalommal, akként értelmezi, hogy abba kizárólag azonos lakcímre bejelentett személyek, két felnőtt és két 6 és 18 év közötti gyermek tartozik bele,

  • a Vodafone Family tarifacsomag e-Pack-kel, kizárólag a Vodafone üzletekben történő megrendeléssel vehető igénybe.

Fenti magatartásával a Vodafone a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény 7. § (1) bekezdésében foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette e törvény 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/132/2015.

Budapest, 2015. december 23.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban