A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt indított eljárást a Földelni Jó Kft.-vel szemben.

A GVH 2015. december 1-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Földelni Jó Kft.-vel szemben, mert azt észlelte, hogy a vállalkozás 2014. január 4-étől kezdődően az Echo Tv-n megjelenő ELEKTRO/SOKKK c. műsorban, televízióreklámjában, honlapján, illetve a Youtube videómegosztó oldalon az általa forgalmazott Geo-Connect Pad (más néven alátét) és a Geo-Connect Bed (más néven derékalj vagy lepedő) termékekre vonatkozóan közzétett kereskedelmi kommunikációja során valószínűsíthetően megalapozatlan módon állította, hogy a termékek alkalmasak

  • meghatározott betegségek megelőzésére, kezelésére, gyógyulásának elősegítésére;

  • jótékony, egészségre gyakorolt hatás kiváltására (például stressz, fáradékonyság kezelésére);

  • valamint további előnyös hatások kiváltására (például alvás, pihenés, elősegítésére).

Fenti magatartásával a Földelni Jó Kft. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.) mellékletének 17. pontjában foglalt tényállás megvalósításával, valamint az Fttv. 6. § (1) bekezdésének b) pontjában foglalt tényállás megvalósításával valószínűsíthetően megsértette az Fttv. 3. § (1) bekezdésében előírt tilalmat.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására, és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. Az eljárás befejezésének határideje 3 hónap, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, legfeljebb 2 hónappal meghosszabbítható.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/123/2015.

Budapest, 2015. december 16.

Gazdasági Versenyhivatal

Információ a sajtó részére:
Dr. Basa Andrea
sajtószóvivő
cím: 1054 Budapest, V. ker. Alkotmány u.5.
levél: 1369  Budapest 62. Pf. 211.
tel: (+36-1) 472-8902
email: basa.andrea@gvh.hu; sajto@gvh.hu
http://www.gvh.hu

További információk:
GVH Ügyfélszolgálata
tel: (+36-1) 472-8851
email: ugyfelszolgalat@gvh.hu
http://www.gvh.hu

Nyomtatható verzió PDF formátumban